Tuesday, October 19, 2010

Oamenii. They're the worse...

They really are...
Dar până la urmă, ce înseamnă societatea?
societate - SOCIETÁTE, societăţi, s.f. 1. Totalitatea oamenilor care trăiesc laolaltă, fiind legaţi între ei prin anumite raporturi economice. Ansamblu unitar, sistem organizat de relaţii între oameni istoriceşte determinate, bazate pe relaţii economice şi de schimb; 4. Grup de oameni care petrec un anumit timp împreună; tovărăşie, companie. – Din fr. société, lat. societas, -atis.

Dar de ce avem nevoie să ne înhăităm?
Cel mai simplu este sa analizam lumea animală, pentru că, trebuie să recunoaştem, suntem cu toţii animale până la urmă. Iar acolo relațiile sunt naturale, nealterate sau influente.
O primă concluzie este că oricine slab și vulnerabil va încearca conviețuirea în grup - după principiul "siguranţă în număr" (adaptare pentru "safety in numbers") -de aici: turmă, banc, stol.
În schimb, specialiştii au observat că majoritatea speciilor mai avansate pe scara trofică sunt solitare, au siguranţă şi conștienta puterii personale.

Dar ce rac se întâmplă cu oamenii?
Este fascinant cum pot exista atât de mulţi idioţi şi oameni absurzi.
Oameni care par bine, dar care nu sunt.
Şi e neplăcut să spun tocmai eu asta, pentru că eu locuiesc de multă vreme în mansarda unei clădiri, şi de aici totul se vede diferit, lumina e mai plăpândă uneori.

No comments: