Monday, June 8, 2009

Viata de zi cu zi..

De multa vreme am trecut peste perioada de ura puternica.
Insa uneori mi se intampla diverse lucruri care reinvie sentimentul. Niciodata nu m-am bucurat de raul altuia. Uneori poate m-am simtit vinovat pentru gandurile rele spuse mai mult in gluma.

Niciodata nu este un moment bun sa intri intr-o familie noua. A mea, noua mea - cel putin, este probabil ultima pe care ti-o doresti.
Tata, cea mai zambitoare parte a familiei, stie foarte multe lucruri, dar in cantitati foarte mici, este cel care incearca intotdeauna sa multumeasca pe toata lumea, chiar daca uneori - de necaz probabil, sau ca sa uite totul - bea cam mult vin si fumeaza cam mult. Uneori, tot incercand sa multumeasca - desi nu se stie pe cine - aduce acasa tot felul de animale pe moarte, batrane sau ranite, care in cele din urma sunt ingropate in curte, intr-un loc aparte, un fel de cimitir. Motivele sunt doua, fie ranile erau prea grave, batranetea prea pronuntata, fie el nu stie sa se descurce, nefiind veterinar.
Mama 1, nu suporta animalele, de aceea, tata are sotia 1 si sotia2.
Ea, mama 1, are de asemeni tendinte de "uitare de sine" - doar ca masive, avand chiar
burta-de-bere&altele. Nu este niciodata aranjata, arata absolut ingrozitor, mai mult ca o drogata decat alcoolica, dar era foarte frumoasa cand era tanara, de aia tata s-a casatorit cu ea, era un trofeu. Binenteles, nimeni nu i-a spus, si singura nu si-a dat seama nici pana in ziua de azi. O alta caracteristica nefericita este viata plina de fantezie. Desi suna frumos, nu e. Ea nu crede niciodata ce ii spui, oricat de argumentat sau detaliat ar fi; poti avea si acte, pentru ea nu inseamna nimic. Poate este de la alcool, poate de la trecut trait in minciuna. Trecut care ajunge si in prezent, chiar si acum minte cu siguranta, inghetand apele.
Mama 2, ii place sa chinuie animalele, sau cel putin sa vada nefericire pe chipuri angelice sau aproape umane. Probabil de aceea s-a cuplat cu tata, uneori contrastele se atrag. S-au cunoscut cand mama 2 a lovit aproape letal un caine. Ea, spre deosebire de mama 1, din fericire, nu are o problema cu bautura, insa adora sa manance, iar de cand s-a casatorit, s-a ingrasat ca o vitica.
Si pentru ca tata fusese deja casatorit cu o frumusete, ea este incredibil de
nu-cea-mai-inteligenta. Totusi incearca sa afle diverse informatii, totusi nu reuseste sa inglobeze tot adevarul din ele, si rezultatul este o informatie complet eronata, 89% din dati.
Fiul 1, este un exemplu elocvent al proverbului "aschia nu sare departe de trunchi". Are prostul obicei sa minta puternic, sa nege orice acuzatii, chiar prinse pe camera, si chiar sa arunce acuzatii false in stanga si dreapta (uneori initial aduse lui). Este foarte preocupat de aspectul sau, probabil pentru ca atat are, semanand aici mai mult cu mama 2, chiar daca aceasta nu este sursa. Foloseste forme gresite ale cuvintelor, fiind foarte iritant, iar rasul este complet debusolant.
Fiica 1, probabil cea mai social-prospera din familie, o copie a mamei in tinerete, dar doar ca aspect. Este intotdeauna curtata, primeste multe cadouri, toata lumea o caracterizeaza ca fiind curva, totusi nimeni nu stie sa arate cu degetul catre cineva. Eu stiu doar ca este incredibil de subtila si discreta.
Fiul 2, poate ultima speranta a familiei, a dobandit probabil inteligenta strabunicilor, si incearca sa scape cumva de gaura neagra. Desi seama cu parintii si fratii sai, nu se incadreaza deloc in sanul familiei, daca doar ai asculta, ai fi sigur ca este adoptat.
Fiul 1 si 2, si fiica 1 sunt rodul iubirii tatalui meu cu mama 1.
Fiica 2 este pe drum.
Bunica 2, mama mamei 2, este o batranica atipica. Are cateva tatuaje superbe, as putea spune, pe care si le-a facut acum cativa ani, arata destul de bine, in tinerete a facut sport sau ceva asemanator. Ea nu bea si nici nu mananca excesiv, dar fumeaza foarte mult si este foarte vesela intotdeauna.

Poate ca am prezentat o familie oarecare, ceea ce mi se pare special la familia mea de acum este ca ei.. adica noi locuim toti impreuna.
Dificil, nu?

No comments: