Saturday, July 18, 2009

Nu imi amintesc...

Nu stiu daca am spus vreo poveste de diferente pana acum...
Diferentele fac totul in omenire. Oamenii asta cauta, lucruri care ii fac diferiti de altii.
Si de cele mai multe ori totul se termina prin violenta,... ce pot spune, omul a urcat atat de mult in lantul trofic, pentru a se omori cu alti oameni ... Cam asta e de facut in varful piramidei, sa omori alte animale si ce e mai jos in piramida...

Iar cand e vorba de diferentiere, unii duc totul la extrem.
Preferatii mei, ku klux klan - care au reusit sa adune ura pentru negri, homosexuali, liberali, comunism, semiti, catolici, si orice alta fiinta umana sau grupare "care nu era cu ei"...
Intotdeauna extremistii cauta un ideal, iar urmatorul in lista mea ar fi nazistul de rand, care prezinta semne puternice de ura fara de negri, slavi, tigani si evrei, care nu se rezumau la atat (nu ca dragii kkk-isti ar fi facut-o), si omorau tot, pentru purificarea rasei stapane.
Multi spun si cred ca acele cazuri s-au stins, desi ele poate doar s-au diminuat.

Acum exista alte cazuri, intalnite "in fiecare dintre noi".
In romania: uram.
Uram homosexualii, ca sunt poponari. Transexualii, ca sunt ciudati. Uram tiganii, ca ne e frica de ei. Uram ungurii, ca sunt ai dracu. Uram moldovenii si oltenii ca sunt prosti. Rockarii, ca sunt satanisti. Hippiotii, ca sunt drogati.
Musulmanii, ca vor sa omoare oameni. Bisericosii, pentru ca nu sunt flexibili. Negri, ca sunt negri si noi albi. Evreii, ca au lumea in mana, chinezii, ca sunt multi si cu produse proaste (dar mancare buna rau).
Ce sa mai, uram multi, nu mai stiu sa dau exemple acum.

Mai departe de aparente sunt categorii.
Sunt oamenii care urasc si cei care sunt urati.
Apoi sunt unii care urasc si se lauda pentru asta, dar sunt si cei mai timizi. Cat despre cealalta tabara, ei sunt urati fie pentru alegerile facute, fie pentru natura lor, care nu poate fi schimbata.
Si cu siguranta ai auzit vorbindu-se despre macar una din situatii.


Eu... eu ce sa zic. Pentru mine e mai usor. Eu urasc pe toata lumea. Sau mai exact, urasc conceptul de "Om". Nu e prima daca cand spun asta. Doar ca eu ii si iubesc.
Ura, este un sentiment normal, care de obicei apare in urma nemultumirilor profunde.
Si totusi, in urma tuturor aspectelor, de ce sa urasti oameni pe care nu ii cunosti? Oameni care au cu siguranta o multitudine de superbe calitati? De ce? Ce conteaza atat ca nu esti sau nu ai face ce fac ei?
Pentru ca vanam diferente, e majora diferenta intre a urî concepte, institutii, principii, etc. si a urî fiinte umane.

-------------------

Nu o data am avut conversatii despre aceste subiecte, cu mai multe persoane, de diferite varste, prieteni, cat si cu mama mea. Parteneri de conversatie care nu au mai nimic din ce am argumentat eu, dar care nu vor sa renunte la ideile lor.

-------------------
Cel mai comun caz de ura (care a depasit orice frica) - homofobia.
Sexul a fost multa vreme un subiect tabu. Si totusi, nimic nu e nou sub soare, poate doar "tehnologiile", care doar au avansat in rang.
Sexul.... As fi vrut sa spun ca nu este public. Dar nu pot. Pentru ca este. In fond, sexul vinde. Oamenii vor sex, doar este una din nevoile elementare.
Dar sa zicem ca sexul, ca actiune, este privat. Si chiar daca exista pornografie, sau sexul in parc - legal, sau in orice alt loc, mai putin legal, unde risti sa fii prins/vazut, in marea de sex, acestea sunt "cazuri izolate", actul sexual fiind in principal suficient de intim.
Orientarile sexuale ale fiecaruia, nu ar trebui sa intereseze pe ceilalti, atata vreme cat reprezinta ceva intim, nu?

Personal, sunt egal agasat de un cuplu care se saruta mai mult de 3 secunde oriunde public, fie ca este un cuplu format de doua fete, doi baieti, sau o fata si un baiat.
Cat despre frica de a fi abordat de un baiat, este plina de ipocrizie. Eu cred ca, pana la urma, toti masculii-macho-alfa ar trebui sa primeasca o doza din propriul medicament.
De ce "e mai normal ca fetele sa fie insistent si agasant abordate de tipi (adica badarani) decat aceeasi situatie in cazul unui alt baiat"? Pentru ca "e natural ca un tip sa isi incerce sansa cu o tipa, biologic vorbind" ...

I say fuck it.
1. No means no;
2. Mai multe fete agasate, mai putine sanse pe viitor pentru baieti neexperimentati, dar cu intentii bune...

----------------------

Intreaga lume este data cu "curul in sus", ura nefondata exista pretutindeni. Non-cultura si lipsa de toleranta invadeaza multe minti.
Tot ce putem face este sa speram ca lumea va fii un loc frumos, si sa incercam sa schimbam oamenii din jur, nu?
Nimic mai simplu..

1 comment:

Zany said...

"Niciodata nu ai sa stii sa iubesti pana cand nu ai sa stii sa urasti!" God