Friday, August 21, 2009

Anger managment

Fiind o fire calma, e foarte usor sa ma scoti din sarite. Sunt multe lucruri peste care trec cu vederea; dar bineinteles exista cateva lucruri pentru care as omorî.
De exemplu.
Imagineaza-te la volanul unei masini, mergand relaxat pe sosea, in afara localitatii, noaptea. Liniste, putine masini, mergi, asculti vantul, asculti muzica, nu conteaza.
Cand, de odata, lumini puternice de faza lunga apar si dispar (oh, da,... "flash-uri").

Intuitia nu te inseala.
Eram in masina, noaptea, ascultam diverse zgomote, si un dobitoc, cu numere de Bucuresti probabil, se gaseste sa se posteze in curul masinii si sa dea lumini. Asta, cu soseaua libera pe amandoua partile. In cele din urma, a vazut ca masina ramane pe acelasi traseu, si depaseste pe partea dreapta, cum este si normal.
La maxim 5 minute, apare dobitocul numarul 2, un renault megane, cu numarul B-cevaceva-LYC.
Aceeasi poveste: lumini insistente, masina mergand nici la stanga, nici la dreapta, decat spre inainte, drum liber pe ambele parti, depasire pe dreapta. Doar ca mirobolantul, adica dobitocul de renault megane, nu s-a multumit cu atat, dar s-a bagat in fata masinii si a franat, fortandu-ne si pe noi.
In mod normal, limbajul meu este indulcit sintetic, dar as fi preferat sa nu ma fi auzit atunci. Daca ar putea ucide cuvintele,
nuomul-cianimalul ar fi intrat de mult in doi copaci si trei rape. Din nefericire, nu eram eu la volan, si nici nu era masina mea - individul merita impins putin, eventual dincolo de acostament, cu mult.
(Si cand te gandesti ca unii oameni sunt contrariati cand cineva e batut pana la moarte, din varii motive. Fratica, uneori, unii o merita...)
Fara indoiala ca trebuia sa apara si dobitocul 3, care a flash-uit frana pusa de dobitocul care depasise doar inaintea lui.

___________________

Gradul de inteligenta este un mister.

No comments: