Thursday, May 21, 2009

Păcătoşi cu chip smerit

Mereu am urat oamenii. Iar pseudomultcunoscuta expresie "[...] people, they're the worst" nu ma amuza intotdeauna. Caci oamenii chiar sunt ingrozitori.
Pe masura ce am inaintat in timp, mi-am dat seama ca oamenii incearca sa se controleze intre ei, sa se oblige, sa isi faca lucruri urate unii altora, dar mai ales, incearca sa te controleze, sa iti faca tie un rau, chiar daca lor li se pare uneori ca iti fac bine, dupa cunoscuta fraza "lasa ca nu stie ce vrea" sau "e mai bine pentru tine" ori "acuma zici asa, dar mai incolo sa vezi ca imi dai dreptate" (oricum, variante sunt multe) si chiar daca tu stii clar ca drumul tau e in sens opus.
Aceste porniri sunt probabil declansate primordial de instinctele materne si/sau paterne care nu sunt moderate pe masura ce odrasla creste si ajunge la varsta ratiunii. O alta banuiala este rautatea, dar nu vreau sa ma inflacarez.

Tot in timp, am sperat ca genul acesta de oameni va disparea sau cel putin numarul interactiv se va diminua, dar se pare ca ai toate sansele sa ajungi la o varsta respectabila cu acest bagaj emotional in spate.

În continuare, cuvintele sunt de prisos .....
Timpul, teoretic, isi spune cuvantul.

No comments: