Friday, September 11, 2009

Nea Nicu

Vârstă aproximativă: 53 de ani.
Profesie: aproape necunoscută, înclinând probabil spre liber profesionism.

M-am întâlnit cu Nea Nicu în microbuz.
Ca întotdeauna, binevoitor, mi-a făcut loc pe scaunul de lângă el.
Nea Nicu este vecinul Nostru, care îşi face din când în când simţită prezenţa, iar alteori mai dă o mână de ajutor la cine ştie ce trebuşoară prin curte.
Mereu este simpatic şi foarte amabil cu cei mici, oferindu-le câte vreo bomboană sau biscuiţi, alături de un scurt
şivesel small-talk.
Este un şofer foarte atent, ştii că este conştient de pericolul ploii în cazul unei viteze crescute, dar nu ştii sigur dacă a condus în ultimul secol.
De altfel, nu ştii sigur cu ce se ocupă, dar bănuieşti că trebuie să fie ceva destul de obositor, neputând să nu moţăie puţin când este în deplasare.
În puţinul timp pe care îl are cât de cât liber, poţi fii sigur că îşi sună apropiaţii, întrebându-i de sănătate, şi interesându-se puţin cam intens de activităţile lor.
Deşi masiv, şi destul de larg, fiind trecut de o vârstă - conform tradiţiei - este o plăcere să stai în preajma lui, căci este printre acei oameni destul de atenţi cu ei. De obicei miroare a aftershave (nu foarte scump), iar hainele sunt spălate de nevastă cu dero (doi în unu).
Totuşi, fiind obişnuit de mic să muncească (sau să stea, alături de părinţii care munceau) pământul, nu se sfieşte să nu folosească batista dacă are o mâncărime în nas, dacă aceasta este provocată de câteva fire de praf (sau alte marerii solide....ca polenul).
Per total, cu bune şi rele, este o persoană "veche", dar plăcută. Pe care o poţi prefera în defavoarea multor prospături care s-au stricat înainte de vreme.
Pe curînd, Nea Nicu.

No comments: