Sunday, November 22, 2009

Oh, the stupid things I do...

De ceva vreme intentionez să îndosariez toate lucrurile stupide pe care le fac. So... here i go.
(note: data reprezintă momentul scrierii, nu cel al acţiunii)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

¤ Mereu când mănânc, combin foarte multe lucruri. Şi de fiecare dată este prezent elementul iute. Ador acest element, de obicei reprezentat de eficientul ardei iute - pe care îl combin cu practic orice.
Însă, uneori, ardeiul nu este doar ardei, este dracul gol. (*)
Şi practic te arde. Îţi simţi celulele evaporându-se.
Da. Ai intuit bine, absolut întotdeauna continui să mănânc.

¤ Dacă atunci când lucrez cu orice lipicios, colorat, murdar sau... transferabil (iar eu lucrez mereu cu mâinile) şi trebuie din oricare motiv să folosesc calculatorul, fie că este vorba de mouse sau de tastatura, niciodată, dar absolut niciodată nu mă duc să mă spăl pe mâini. Iar la final am o tastatură (mouse-ul se curăţă ceva mai uşor) curat murdară.

¤ De fiecare dată când am un obiect care miroase dubios, deşi este curat, întotdeauna încerc să mă conving că a dispărut cumva, chiar dacă din când în când acel miros revine.
Şi bineînţeles, nu recurg doar la autosugestie, nu este valabilă mereu. Fie deschid geamurile mai mult decât de obicei, fie folosesc uleiuri pentru cameră, fie îmi torn parfum în nas. Sau poate doar sper că o să mă obişnuiesc cu mirosul.

¤ Acum multă vreme a(m) pornit o poantă cum că paznicii de la ambasade (care de obicei şi blochează strada) sunt gata să te împuşte oricând în picior dacă ai un comportament minim suspicios: alergi, ţipi, ai pungi imense pe care le arunci, so on and so forward.
Nimic în neregulă cu acest lucru, doar că... de fiecare dată când trec pe lângă o astfel de ambasadă am un cârcel în piept şi privesc atent angajaţii de la securitate.
Şi mi se pare că şi ei mă privesc la fel - exact ca în filme, când rău-făcătorul trece pe lângă poliţie, au loc schimburi de priviri "nu sunt sigur, dar cred că tu eşti
nelegiutul infam + ştiu că nu eşti sigur, dar da, eu sunt şi o să scap"..
Da. Ai intuit bine, trec pe lângă ambasade şi ştiu sigur că dacă mă vor împuşca, o vor face în picior.

_________________________________________
(*) the one, the only, Toma Caragiu .....

No comments: